Functie-eisen

30-06-2017

Groene energie opwekken

De voor- en nadelen

Zonnecellen zijn een erg groene manier waarmee je energie op kan wekken. Je hoeft als consument geen extra aandacht aan de zonnepanelen te besteden. Er is geen extra moeite vereist van de consument, zodat de consument makkelijk gebruik kan maken van groene energie. De zon is een factor die er elke dag wel is. Niet elke dag schijnt de zon even sterk, maar je zou wel elke dag iets van groene energie opwekken.

Een knijpkat wekt ook groene energie op, maar heeft energie van de consument nodig om dat te doen. Consumenten willen wel vaak gebruik maken van groene energie, maar zijn meestal niet bereid om er zelf energie in te stoppen. De knijpkat is daarom een minder goede optie dan zonnecellen.

Met behulp van een propeller kan ook groenen energie opgewekt worden, maar dat is een minder goede optie. Ten eerste moet er genoeg wind zijn en ten tweede is het niet handig in een tas te verwerken. De energie die je zou opwekken zou heel erg afhangen van een instabiele factor, namelijk de wind. Je krijgt dan niet constante resultaten, waardoor de consument niet op het product kan vertrouwen.

De conclusie is dat zonnecellen de beste optie zijn voor de opbrengst van groene energie. Daarnaast is de knijpkat de tweede keus en als laatste en derde keus komt de propeller. Zo heb ik altijd een plan B en plan C.

Duurzaam

Lange tijd meegaan

Door groene energie op te wekken en milieu vriendelijke stoffen te gebruiken is dit een heel duurzaam product. Het is goed voor het milieu door stoffen te recyclen en groene energie te gebruiken. Duurzaam is dit product doordat de zonnecellen goed tegen regen kunnen en stevig zijn. Hoe duurzamer het product, des te beter voor het milieu. Het zorgt namelijk voor minder afval en dus minder vervuiling van het milieu.

Moet in een tas te verwerken zijn

Het moet functioneel en klantvriendelijk zijn

Zonnecellen zijn een goede optie. Je kunt ze makkelijk in veel soorten en maten krijgen, waardoor je veel mogelijkheden in ontwerp hebt. Door het verschil in maten heb je ook de mogelijkheid om verschil in maten van tassen te maken. Zonnecellen zijn ook erg plat en zijn water afwerend. Je hoeft dus geen rekening te houden met het beschermen van de zonnecellen tegen regen. Zonnecellen hebben een soort reflecterende uiterlijk. Tegenwoordig is dat heel erg hip en zou het niet als lelijk beschouwt worden.

Met een knijpkat zou het binnen handbereik moeten zijn, in je tas verwerkt en makkelijk in gebruik. Dan zou een knijpkat in de schouderbanden van een rugzak de beste optie zijn. Een nadeel daarvan is dat de schouderbande erg dik zoude worden en de schouderbanden niet zo zacht zouden zijn als de meeste consumenten zouden willen. Deze optie zou in een tasontwerp nog haalbaar zijn, maar niet ideaal.

Groene energie opwekken door middel van een propeller is niet ideaal voor de verwerking in een tas. Een propeller moet namelijk van twee kanten opvangen. Het zou daardoor niet plat tegen een tas kunnen, maar zou net als op een petje er hoge op staan. Op de tas zou de propeller een uitstekend voorwerp zijn dat in de weg zou zitten van de consument. De verwerking van een propeller is dus erg onhandig.

Bij elkaar gezien zijn de zonnecellen het mooist en beste te verwerken in een ontwerp. Het zou de meeste mogelijkheden voor verschillende ontwerpen geven. Terwijl de propeller en knijpkat geen handige opties zijn om te verwerken in een tas.

Haalbaar inprijs

Het product zou voor iedereen betaalbaar moeten zijn

Alle drie mijn opties zijn haalbaar in prijs. Zonnecellen zouden iets duurder zijn, maar je zou je geld eerder terugverdienen met de energie die het opwekt. Propellers zouden waarschijnlijk vaker afbreken, omdat het uit zou steken en zou daardoor meer kosten om steeds te repareren. Het mechanisme van de knijpkat zit snel vast en verslijt sneller, omdat er veel
wrijving is tussen de onderdelen.

Makkelijkgebruik voor consumenten

Het product moet niet te ingewikkeld zijn

De zonnecellen zouden niet extra aandacht van de consument vereisen. De consument zou wel energie in de knijpkat moeten steken. Om energie uit de knijpkat te krijgen, moet de consument zelf energie erin stoppen. Het gebruik van de knijpkat is wel makkelijk, maar de consument zou er aandacht aan moeten besteden. De propeller doet ook zonder aandacht van de consument zijn werk, maar de consument moet wel oppassen dat de propeller niet kapot gaat. Door het uitsteken van de propeller moet de consument daar meer aandacht aan besteden om niet te blijven haken of het eraf te stoten. Het zou een zorg voor de consument zijn, omdat het uitsteekt.