Patronen

24-11-2017

Patronen zijn de soort puzzelstukken van je tas. Die puzzelstukken naai je aan elkaar om de tas te maken. De patronen moeten wel allemaal kloppen in afmetingen om goed aan elkaar te passen. Om de patronen moet je een rand vrij houden waar je de patronen aan elkaar kan naaien. De afmetingen moeten erg strak zijn, omdat je anders een scheve tas krijgt. 

Voor de patronen heb ik eerst het prototype op maat gemaakt met de juiste afmetingen. Het prototype was uit papier en dus makkelijk uit elkaar te knippen om als patronen te functioneren. De papieren patronen waren nu wel van de juiste afmetingen, maar hadden geen ruimte om aan elkaar genaaid te worden. Op de stoffen trok ik de patronen over zodat ik die patronen uit stof kon knippen. De patronen van stof heb ik een naairand van een centimeter gegeven, zodat de patronen met die randen aan elkaar genaaid kunnen worden. 

De patronen uitknippen hoeft niet erg precies omdat je een speling hebt van 1 cm, namelijk de naairand. Wel is het handig zo recht mogelijk te knippen, omdat je dan het makkelijkst de patronen goed recht langs elkaar kan naaien.