Prototype

10-11-2017

Het prototype zorgt ervoor dat het ontwerp wel werkt in werkelijkheid en niet alleen op papier. Je kan dan zien of het ontwerp aangepast moet worden of dat het ontwerp helemaal niet werkt. Zo hoef je niet duur materiaal te verspillen in het proces tot het uiteindelijke product.

Om te beginnen aan een prototype heb ik de schetsen uitgewerkt met afmetingen en patronen. Deze afmetingen heb ik aangepast tijdens het maken van het prototype waar het nodig was. Dit is te zien in onderstaande afbeeldingen.

Het prototype dat ik gemaakt heb is uit papier. Papier is makkelijk te vouwen en bij te knippen. Het prototype is vastgemaakt met behulp van plakbandjes. Die plakbandjes kunnen makkelijk losgehaald worden. Het uiteindelijke prototype heeft alle juiste afmetingen en het beste ontwerp. Als het prototype uit elkaar gehaald wordt, kan het als patroon gebruikt worden tijden het maken van het echte product. Zo kan het stof door de patronen precies goed uitgeknipt worden in de juiste vorm en formaat.